gezi notları

Salı

Etiketleri çıldırmış şehir...Londra


Etiketleri çıldırmamış olsa , bu şehirde haftalarca keyif yapmak ister insanoğlu canı.


Hem Knightsbridge vitrinlerine yakın , hem de yüksek tavanlı (ve ruhu okşayan renklere büründürülmüş) bir otel odasında gözünü açmak ister çiseleyen yağmura (mesela The Beaufort Hotel) .

Mutlaka Portobello ve Notting Hill havası solumak ister , takvim, "bugün Cumartesi" diyorsa. Ya da - hafta içi bir gün ise - tüm turistikliğine rağmen Covent Garden'da tembellik yapıp, sokak çiçekçilerinden sarı laleler almak .

Harrods'i uzun uzun gezmek ister , kapısına sıra sıra Japon turistler yığılmamışsa. Arada , orkide çayı ve trüf mantarlı hardal aramak ister food court'larında Selfridges veya Harvey Nichols'un .

Rahat ama lezziz, deniz ürünü bol bir öğle yemeği mutlaka Bibendum Oyster Bar'da ve de buz gibi beyaz şarap eşliğinde üstelik. Hoş endamlar arasında Martini Bianco yudumlamak One Aldwych Oteli'nin barında veya Zuma'da ; ördek salatasında gezinen nar ekşisinin tanışıklığı ile bir lezzet şöleni Hakkasan'da .

Müzikal gişelerinde sıra beklemek, kitapçılarda sabahlamak, bavulları kırtasiye malzemeleri ile doldurmak , tanıdık tanımadık herkese hediyeler almak ister .

Ama etiketleri iyice çıldırmış bu şehrin artık .

İyisi mi , tadı damakta bırakıp tez vakitte ayrılmak . Cüzdanda kalan tek 20'likle , Heathrow'daki Caviar House'n barında son bir lezzet molası verip THY kanatlarında memlekete geri uçmak .




The Beaufort Hotel ,
33 Beaufort Gardens , Knightsbridge, tel. +4420 7584 5252,
www.thebeaufort.co.uk

Bibendum Oyster Bar, Michelin House, 81 Fulham Road, Tel +4420 75891480, www.bibendum.co.uk

One Aldwych , 1 Aldwych - Covent Garde - Tel. +4420 73001000

Zuma , 5 Raphael Street, Knightsbridge,Tel. +4420 75841010, www.zumarestaurant.com

Hakkasan , 8 Hanway Place, Fitzrovia, Tel.+4420 79071888

yazanNino at 6.3.07

0 yorumlar:

Yorum Gönder

<< anasayfa