gezi notları
Salı
Konservelik keyif ... Bozcaada
Zaman dingin , stress tatilde …
Huzur ve keyif , oksijenin içine saklanmış ; usul usul bağımlılık yapmakta.
Ahalisi pek bir güleryüzlü , konuşkan …
Şarabı nam salmış gerçi , ama bukeden anlayanlara pek hitap edecek özellikte değil henüz. Varsın olsun . Ev adresinize şişe şişe taşımaya değmese de, “sağlığa” ve “şerefe” bolca içilir.
Domates reçeli de ünlüdür mesela . Ancak , fiyatı ününü çoktan aşmıştır. Istanbul market reyonlarında bile artık arz-ı endam eylediğinden pek rağbet göstermeye gelmez. Oysa ki ev hanımlarının , begonya saksıları ile süslü cam kenarlarından satışını yaptıkları karadut reçeli , insanin rüyalarına girebilir. Ve de bez torbada (hediyelik bile alabileceğiniz) köy ekmeği…
Deniz suyu buz gibi değil , buz. Selülit veya sarkmaya birebir . Ama kalbe dikkat.
Ve yemek …
Kahve altı :
* Salkım'da
(Bozcaada merkezinde) rezeneli yumurta ile sade bir uyanış
* Kaikias'da
(Bozcaada merkezinde butik otel) açık büfeden , kıvamında bir lezzet tur'u (minik poğaçalar, sıcakken kapışılacak türden)
* Bağbadem'de
(Bozcaada merkezine - saate 40 km hız yapıldığında bile sadece 15 dk mesafede ) mükellef kocaman bir masa .
Gün içinde :
* Cez'de
(Bozcaada merkezine araba ile 5-10 dk), Toskana'vari bir öğleden sonra . Keyif’den yorulmak mümkün . Ana yemekler de fiyakalı gerçi ama başlangıçları bambaşka bir ligden . Yanında salata, şarap ve ekmek .
* Vahit’in Yeri’nde (Ayazma koyunda) –
gürültülü kalabalıklar gelmeden önce veya gittikten sonra. Sadece zeytinyağlılar yeter : Çoban salata , ızgara tarak midye ,borani ve mutlaka ama mutlaka fava.
Ay doğarken :
* Lodos’da (Bozcaada merkezinde)
kareli masa örtüleri , neşeli çiçeklere bürünmüş tahta iskemleler , fonda rembetiko , kadehte rakı . Mönüde zaman zaman yenilikler olsa da , patlıcan paçası, asma yaprağına sarılı sardalyası ve kabakçiçeği dolması pek bir özel. Ev yapımı Gelincik Likörü de yolluk .
Ay yatarken :
* Salhane‘de (kayalıkların dibinde)
gününe göre tuhaf, gününe göre canlı insan kitlesi … Dalgaların eşliğinde yıldızları seyretmek pek güzel .
* Fuska
denizin üstünde minicik bir iskele - rahat iskemle ve minderler . Tembellik diz boyu ; hatta istenirse gün boyu.
Feribot beklerken :
* Dönüş için feribot kuyruğuna araba iliştirildikten sonra, hemen yanıbaşındaki meyhane. Kiremitte çipura (limonunu fazla sıkmasınlar) ve çoban salatası.
Feribotta :
* Kaptan köşkünün yamacında, Ada’ya doğru içilen az şekerli bir kahve .
İşte tam kışlık konserve yapılacak bir keyif hali …
Foto: Nuray Keskin
Haziran 2004
0 yorumlar:
Yorum Gönder
<< anasayfa